Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Π.Ε.Α. Βορείου Αιγαίου Α.Ε.

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις και τις απαντήσεις αυτών σε σχέση με την εταιρεία μας. Ενημερωθείτε παρακάτω και για περισσότερες απορίες ή ερωτήσεις μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας.

Η διαπίστευση είναι η αναγνώριση της διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει το εργαστήριο και η οποία χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο επιτακτική και απαραίτητη έτσι ώστε οι απαιτήσεις σε αξιοπιστία και εγκυρότητα των αποτελεσμάτων που εκδίδονται να τηρούνται με τον πλέον έγκυρο τρόπο.

Το εργαστήριο είναι το μοναδικό διαπιστευμένο στο Βόρειο Αιγαίο από το 2009. Το πεδίο διαπίστευσης του αφορά φυσικοχημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις ποσίμων υδάτων αλλά και θαλάσσιων νερών (ΠΟΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ Αρ. 649, ΕΣΥΔ).

Ο φυτικός ιστός αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από νερό που προσλαμβάνει από την άρδευση. Όσο και αν φαίνεται παράξενο υπάρχουν επιβαρύνσεις του νερού κυρίως σε βαρέα μέταλλα που δεν επιτρέπουν τη χρήση του στις καλλιέργειες.

Για τη φυσικοχημική ανάλυση απαιτείται περίπου 1 λίτρο νερού σε καθαρό δοχείο και προσκόμιση του στο Εργαστήριο, μετά από συνεννόηση.
Για τη διενέργεια μικροβιολογικών αναλύσεων του νερού σας, κρίσιμο είναι να φθάσει το δείγμα στο εργαστήριο υπό τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, στειρότητας, χρόνου μεταφοράς (ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ). Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε αποστειρωμένες φιάλες δειγματοληψίας από το εργαστήριο. Θα πρέπει επιπλέον να γνωρίζετε ότι τα δείγματα μικροβιολογικών αναλύσεων γίνονται δεκτά από το εργαστήριο μόνο τις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη, από ώρα 9:00πμ μέχρι και ώρα 12.00πμ.

Το καλύτερο είναι να επικοινωνήσετε με το Εργαστήριο, όπου υπεύθυνα θα ενημερωθείτε ώστε να αποφύγετε και περιττές χρεώσεις.

Σε πολλές περιοχές των Νησιών μας υπάρχει μόνιμο πρόβλημα από την ύπαρξη βαρέων μετάλλων που πριν κάποια χρόνια δεν ανιχνεύονταν ή τα όρια ύπαρξης τους ήταν πιο ελαστικά. Απαιτείται η διερεύνηση των στοιχείων αυτών τουλάχιστον μία φορά. Όσο για τις μικροβιολογικές επιβαρύνσεις οι αιτίες επιμολύνσεων του υδροφόρου ορίζοντα είναι πολλές και απρόβλεπτες. Εδώ συνίσταται ο τακτικός έλεγχος για τη διασφάλιση της υγείας των χρηστών του νερού για πόση ή ακόμα και για οικιακή χρήση.

Κατά τη θερινή περίοδο στα Νησιά μας η θάλασσα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας. Η επιμόλυνση του θαλάσσιου νερού προκαλεί πολλά δερματικά προβλήματα και όχι μόνο. Είναι γεγονός ότι οι πολυσύχναστες παραλίες καλύπτονται είτε από το πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες, είτε από πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι λιγότερο πολυσύχναστες όμως παραλίες δεν καλύπτονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε με πολύ μικρό κόστος να πραγματοποιήσουμε μικροβιολογικές αναλύσεις.
Συνίσταται η πραγματοποίηση αναλύσεων σε θαλάσσια ύδατα από τις τοπικές κοινότητες και η ανάρτηση των αποτελεσμάτων σε εμφανή σημεία, κάτι που θα αυξήσει και την επισκεψιμότητα των λουομένων.

Σε γενικές γραμμές τις πρώτες μέρες της εβδομάδας εργάσιμες μέρες και ώρες, αλλά συνίσταται η προηγούμενη επικοινωνία.

Εξαρτάται από το είδος των αναλύσεως. Συνήθως δεν υπερβαίνει τις τρεις ημέρες. Σε κάθε περίπτωση θα ειδοποιηθείτε όταν είναι έτοιμα από το εμάς.

Όχι δεν είμαστε διαπιστευμένοι γι’αυτό. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα πρέπει να αξιολογηθούν με ευθύνη του πελάτη.

Πρόκειται για έναν τοπικό αναπτυξιακό φορέα, με εμπειρία πάνω από τριάντα χρόνια, διαπιστευμένο για την εγκυρότητα και την ποιότητα των αποτελεσμάτων που δίνει σε νερά πόσιμα και θαλάσσια, λύματα, εδάφη και φυλλοδιαγνωστική. Εύκολα χωρίς κόστη μεταφοράς των δειγμάτων σε άλλες πόλεις, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, θα ενημερωθείτε για τις παραμέτρους όλων των αναλύσεων που πραγματοποιούμε.