Υδατικοί Πόροι της Χίου – Διαχείριση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Π.Ε.Α. Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ), ΑΦΜ: 094275806 – ΔΟΥ: ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, Καραντώνη 6, ΤΚ81100, Τηλ 22510 27333-29570

Μυτιλήνη, 8-6-2017

Αρ. πρωτ.: 176

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ Χίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7-6-2017, με πρωτοβουλία της ΠΕΑ Β.Αιγαίου ΑΕ, ημερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΜΗΡΕΙΟΥ Πνευματικού Κέντρου στη Χίο, με θέμα: «Υδατικοί Πόροι της Χίου – Διαχείριση».

Ομιλητές ήταν:
– Ο κ. Καραολάνης Σίμος, Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
– Ο κ. Πιπίδης Μιχάλης, Γεωλόγος, Γεωφυσικός Μηχανικός, τέως Διευθυντής του τμήματος Γεωργικής Παραγωγής και Μαστίχας του Δ. Χίου.
– Η κα Γκόγκα Ναταλία, Χημικός Μηχανικός Msc, στέλεχος του Εργαστηρίου Δοκιμών της ΠΕΑ Β.Αιγαίου ΑΕ.
– Η κα Αρβανίτη Όλγα, Δρ. Χημικός, στέλεχος του Εργαστηρίου Δοκιμών της ΠΕΑ Β.Αιγαίου ΑΕ.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης, Χίου Ψαρών και Οινουσσών, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ξενάκης Ιωάννης, εκπρόσωποι του Δήμου Χίου και της ΔΕΥΑΧ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, Διευθυντές Υπηρεσιών, εκπρόσωποι Φορέων, Γεωτεχνικοί και Πολίτες.

Από τις παρουσιάσεις και τη συζήτηση που επακολούθησε, κοινή συνισταμένη ήταν η ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων στην Περιφερειακή Ενότητα της Χίου.

Δόθηκε η ευκαιρία στα πλαίσια της θεματολογίας να γίνει και η παρουσίαση του Διαπιστευμένου Εργαστηρίου Δοκιμών της ΠΕΑ Β.Αιγαίου ΑΕ και των δυνατοτήτων που έχει, για αναλύσεις νερών αλλά και εδαφών τόσο από υπηρεσίες όσο και από Δημότες.

Παράλληλα την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν επαφές της διοίκησης της εταιρείας και του επιστημονικού προσωπικού της, με στελέχη της ΔΕΥΑ Χίου όπως και με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου της Περιφέρειας Β.Αιγαίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την επιτυχία της διοργάνωσης, το Δήμο Χίου, τη Διοίκηση του ΟΜΗΡΕΙΟΥ Πνευματικού Κέντρου και τη Γραμματέα του ΔΣ της εταιρείας από τη Χίο κα Γιούλα Αργυρούδη.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΑ Β. Αιγαίου ΑΕ
Σινάνης Προκόπης