Σχολείο Σπόρων Λήμνου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Π.Ε.Α. Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ), ΑΦΜ: 094275806 – ΔΟΥ: ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, Καραντώνη 6, ΤΚ81100, Τηλ 22510 27333-29570

Μυτιλήνη, 2-5-2018

Αρ. πρωτ.: 123

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ Λέσβου και Λήμνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Απριλίου, από την Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Β. Αιγαίου σε συνεργασία με το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», ένα εκπαιδευτικό διήμερο πρόγραμμα «Σχολείο Σπόρων Λήμνου» με αντικείμενο τις τοπικές ποικιλίες και την αξία τους για τις τοπικές κοινωνίες καθώς και την ανάπτυξη τεχνικών βιολογικής γεωργίας, με έμφαση στο έδαφος, τις ιδιότητες του και τις ορθές πρακτικές κατεργασίας-λίπανσης.
Στα πλαίσια αυτά μεταδόθηκαν χρήσιμες γνώσεις, εμπειρίες, έγινε γόνιμος διάλογος, ανταλλαγή απόψεων και διαπιστώθηκε η ανάγκη της τοπικής κοινωνίας και ιδιαιτέρως των αγροτών της Λήμνου για περαιτέρω ενημέρωση σε θέματα του πρωτογενή τομέα.
Η Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Β. Αιγαίου θα συνεχίσει την διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης των αγροτών και των τοπικών κοινωνιών σε θέματα του πρωτογενή τομέα και της διατροφής που συμβάλουν στην ανάπτυξη των νησιών του Β. Αιγαίου ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των δημοτών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκπληρώνοντας τον αναπτυξιακό της ρόλο.
Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη το Δήμο Λήμνου, τους επιστήμονες Δρ. Κατσαλήρου Ειρήνη, Δρ. Άρη Γεράκη, Φάνη Καρανικόλα καθώς και την παραγωγό Αθηνά Καβαλέρη, η οποία με την ομιλία της για τη διατήρηση των τοπικών ποικιλιών έτσι όπως τη βιώνει στο οικογενειακό της περιβάλλον, μας μετέδωσε την αγάπη για την παράδοση και τον τόπο της.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΑ Β. Αιγαίου ΑΕ
Σινάνης Προκόπης